Dit is de reden waarom douglas hout zo populair is.

Douglashout is een naaldhoutsoort dat afkomstig is uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar en zeer geschikt voor het buiten gebruik.

Douglas is een houtsoort dat zeker nog niet de bekendheid heeft zoals Eiken, Beuken Vuren of Grenen. Echter zullen een hoop mensen, ook in Nederland, al vaak langs een douglasspar zijn gelopen.

Natuurlijke hoge duurzaamheid
Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid. Het valt binnen de duurzaamheid klasse 3. Dit betekent dat douglas hout onbehandeld zo’n 10 tot 15 jaar mee gaat.

Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Daarbij is het esthetisch gezien gewoon mooier dan geïmpregneerd hout.

Ter vergelijking, Vuren of Grenen vallen in duurzaamheidklasse 5.  Hout wordt ingedeeld in 5 duurzaamheidklassen, hoe hoger hoe sneller het bij buitentoepassing rotting vertoond. Duurzaamheidklasse 1 is bijvoorbeeld Azobé. Europees Eiken valt in klasse 2-3.

Kleur
Het kernhout van Douglas heeft vers meestal een licht geelroze tot geelbruine kleur die aan licht en lucht op den duur verkleurt tot oranjeachtig geelbruin.

Interesse?
Al onze douglas buitentafels worden volledig nieuw en op maat gemaakt van gedroogde en geschaafde douglas balken of planken. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Box One Design.