Stel je eigen tafel samen bij Box One Design!

Een nieuwe eettafel. Hartstikke leuk natuurlijk! Echter komt hier toch het een en ander bij kijken. Welke tafel past het best bij jou in het interieur? Liever rechthoekig of toch rond? In deze blog helpen wij jou de perfecte eettafel samen te stellen die het beste bij jou en je interieur past! 

1. De lengte van de tafel

Bepaal vooraf goed welke lengte je tafel dient te hebben. De hoogte is onder andere afhankelijk van de personen die de tafel gaan gebruiken. Daarnaast dien je rekening te houden met de stoelen. Indien je stoelen armleuningen hebben dien je de maximale hoogte van de stoel op te meten. Reken hier minimaal 2 cm bij om de afstand te kunnen bepalen tot aan de onderkant van de regel of het blad.

 

 

2. De vorm van je eettafel 

Er zijn uiteraard diverse soorten vormen eettafels. Veel mensen kiezen voor de rechthoekige eet tafel, deze is vaak makkelijk te plaatsen in de woonkamer. Deze vorm is makkelijk te combineren met een eetkamer bank.  Daarnaast maken wij ook uiteraard vierkante en ovale eettafels. Steeds meer mensen kiezen ook voor een ronde eettafel. Het is goed om te weten dat een ronde eettafel vaak meer ruimte in beslag neemt dan een rechthoekige eettafel. Daarentegen plaats je wel gemakkelijk meerdere stoelen aan een ronde tafel.

3.  Kies je favourite hout soort 

De uitstraling van je tafel is natuurlijk erg belangrijk. Past hij mooi bij de rest van het interieur? In het materiaal is er natuurlijk genoeg keuze. Wij van Box One Design werken voornamelijk met eiken en steigerhout. Ook hier zijn uiteraard verschillende soorten in te vinden. Zo kun je kiezen voor een massief boomstamblad van eiken of een effen steigerhouten blad. Wil je echt iets bijzonders? Kom dan een keer langs in onze werkplaats voor tips en ideeën!

4. Behandel je tafel met Rubio Monocoat Olie

Wat moet je gebruiken om je houten meubels optimaal te beschermen? Wij adviseren Monocoat olie! De naam zegt het eigenlijk al (mono = één). Monocoat is zuiniger in het gebruik omdat u in slechts een enkele laag het hout duurzaam kleurt en beschermt. Naast de transparante olie zijn er maar liefst 48 kleuren, die onderling te mengen zijn. Daar komt nog bij dat het product 100% ecologisch is; het bevat geen water en is volledig oplosmiddelvrij.

De natuurlijke houtuitstraling blijft bestaan

Voor meer informatie over de monocoat olie. Zie het kopje op onze website. Wilt u de kleuren in real life zien? Kom langs in onze werkplaats en bekijk gerust onze kleurenwaaiers!

5. Vraag ons advies! 
Je kunt uiteraard zelf opzoek gaan naar de ideale tafel, maar vraag ook zeker om advies bij ons in de werkplaats of op onze website. Kom gerust een keer langs in onze werkplaats voor het bekijken van onze collectie!